Povratak otpisanih

Nakon odvratne medijske kampanje u kojoj su odredjeni novinari i njihovi nalogodavci, smisljeno i kontinuirano plasirali vijesti o raspadu naseg malog benda, začepili smo ih usta tako što smo danas odrzali probu! Skoro pa godinu dana naš mlin je bio bez nas! Skoro pa godinu dana naša pojačala, naši bubnjevi, naše gitare, trzalice, kablovi,  mlinske pepeljare su bili usamljeni! Incijativnom našeg druga Fake, zadnjih dana smo poduzeli određene radnje, koje su za cilj imale ponovno osposobljavanje ljudskih i materijalnih resursa za održavanje proba! U izrazito kratkom roku, uspjeli smo da izvršimo nabavku onih sredstava, koje su u proteklom vremenu došle u situaciju da više nisu iste i jedne večeri, u jednom finom lokalu sa malo više dima, smo zakazali ponovno okupljanje – Nedjelja, 20.april 2008. u 17:00h!
Došao je i taj dan, ali u skladu sa našom tradicijom da uvijek nešto mora zezati, imali smo dva mala problema: 1. Gogo nije imao druge žice, a nedostatak trzalice je nadoknadio Sana; 2. Fako je zakasnio na probu malo jače od pola sata, jer je popio nešto veći broj tekila, nego inače!
Ipak, kad smo došli, sve smo imali na mjestu! Gogo student, Sana željezarac, Kemo student i rovokopač i Fako Turbo Šank su ponovo zasvirali! Dobili smo na posudbu bass pojačalo (hvala dobrim ljudima), jer je naše u defektu, Fako je u kući pronašao davno zaboravljenu kolekciju bubnjarskih palica.
Proba je protekla u vedrom raspoloženju, odsvirali smo dosta stvari, nismo baš toliko zahrđali, koliko smo se pribojavali i zajednički smo zakazali novo okupljanje u mlinu iduće sedmice!

Planiranih svirki nemamo! Ako bude nešto u Zenici i budemo pozvani, rado ćemo se odazvati, ali mi zasad nećemo ništa organizirati, jer smo lijeni!

3 komentara

Komentariši